Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor uw project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuizen checklist

Gaat u binnenkort verhuizen? Een verhuizing neemt ontzettend veel werkzaamheden met zich mee. Op deze pagina vindt u een verhuischecklist met de belangrijkste werkzaamheden die u niet mag vergeten.

De onderstaande stappen helpen u wellicht bij het versoepelen van het verhuisproces.

Stap 1Regel belangrijke zaken (adreswijziging, gas, water en licht)
Stap 2Sorteer uw spullen, denk aan het milieu
Stap 3Pak uw spullen efficiënt in
Stap 4Neem een vrije dag op
Stap 5Regel een oppas
Stap 6Schakel hulptroepen in
Stap 7Ontdooi uw vriezer en koelkast
Stap 8Meet alle maten van uw nieuwe ruimtes op
Stap 9Maak een planning voor de verhuisdag
Stap 10Draag uw oude sleutels over

Maak verhuizen eenvoudiger

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten

Verhuis checklist stap 1: Regel uw belangrijke zaken (adreswijziging, gas, water & licht)

Minimaal 5 dagen voordat u definitief verhuist, moet u bij uw nieuwe gemeente een adreswijziging doorgeven. Daarnaast is het verstandig om belangrijke zaken te regelen, zoals gas, water en licht, verzekeringen en abonnementen. Via de verhuisservice van PostNL regelt u uw postzaken gemakkelijk. Zo weet u zeker dat al uw post op uw nieuwe adres aankomt.

Verhuis checklist stap 2: Sorteer uw spullen en denk aan het milieu

Voordat u uw spullen inpakt, is het handig om uw hele inboedel te bekijken. Welke meubels wilt u wel en niet meenemen? Wilt u spullen weggooien? Doe dit dan milieubewust. Denk hierbij aan bijvoorbeeld witgoed en elektronische apparaten. Veel gemeentes beschikken over een recycle-centrum waar deze apparaten ingeleverd kunnen worden, zodat anderen er later van profiteren.

Verhuis checklist tip 3. Pak uw spullen efficiënt in

Door uw spullen efficiënt in te pakken, voorkomt u stress. Hieronder vindt u enkele tips op een rij:

  • Begin ruim op tijd, dit voorkomt eventuele stressvolle situaties.
  • Huur versterkte verhuisdozen, denk aan kunststof dozen die u later kunt hergebruiken.
  • Schrijf op de zij- of bovenkant van elke doos wat erin zit en waar deze doos heen moet.
  • Gebruik zacht materiaal om uw waardevolle spullen te beschermen.
  • Label de kabels van uw apparatuur.

Verhuizen checklist

Verhuis checklist tip 4: Neem vrije dag op voor uw verhuizing

Het is misschien overbodig om te vermelden, maar door de drukte schiet het er wellicht bij in om vrij te vragen voor uw verhuizing. U krijgt meestal een aantal vrije dagen van uw werkgever om uw verhuizing te regelen. Is de verhuisdatum bekend? Vraag deze dagen dan direct aan, zodat u alle tijd hebt.

Verhuis checklist tip 5: Regel een oppas

Kinderen en huisdieren vragen ook tijdens uw verhuizing af en toe aandacht. Als u ongestoord wilt werken, is het wellicht prettig om een oppas te regelen.

Verhuis checklist tip 6: Schakel hulptroepen/extra verhuizers in

Heeft u al bedacht hoe u uw verhuizing wilt regelen? Voor een verhuiswagen met een inhoud van 50 m3 en een verhuizer betaalt u gemiddeld € 70 per uur. Een professionele verhuizer is opgeleid en weet precies wat hij doet. Wanneer u kosten wilt besparen, kunt u vrienden en familie inschakelen. Zorg ervoor dat u iedereen een taak geeft, zodat de verhuizing alsnog soepel verloopt.

Verhuis checklist tip 7. Ontdooi de vriezer en koelkast

Zorg ervoor dat u uw vriezer 2 dagen van tevoren uitschakelt. Dan is het ijs gesmolten en is de vriezer van binnen helemaal droog.

Verhuis checklist tip 8: Meet alle maten van uw nieuwe kamers op

Voordat u verhuist, is het handig om alle maten van de ramen, vloeren en deuren van uw nieuwe kamers op te meten. Als er nog geen spullen in de ruimte staan, is het gemakkelijker om alle maten op te meten. Zo richt u uw woning later snel en efficiënt in. Meet voor de zekerheid uw deuren en trappengat op, zodat u weet of uw inboedel door het trappengat past. Op deze manier weet u of u uw inboedel voor een gedeelte uit elkaar moet halen. Is het niet mogelijk om uw spullen door het trappengat naar boven te sjouwen? Een verhuislift huren is dan de beste optie.

Verhuizen-checklist

Verhuis checklist tip 9: Maak een planning voor de verhuisdag

Een soepele verhuisdag wenst iedereen. Om dit voor elkaar te krijgen, mag een planning uiteraard niet ontbreken. Maak een duidelijk schema voor de ochtend, middag en eventueel avond. Zo weet u precies van uur tot uur wat er moet gebeuren. Dit geeft u houvast.

Verhuis checklist tip 10: Draag de oude sleutels over

Een checklist is niet compleet zonder sleuteloverdracht. Overhandig uw sleutels en sluit een periode af. Zo gaat u met goede moed en volop energie een nieuwe periode tegemoet.

Vergelijk en bespaar op uw verhuiskosten

Een complete verhuizing door een gespecialiseerd verhuisbedrijf kost ongeveer € 900, uitgaande van een vrijstaande woning. Gaat u binnenkort verhuizen en wilt u niet te veel betalen? Controleer dan of u voor een verhuiskostenvergoeding in aanmerking komt. U kunt flink besparen op kosten door prijzen van verhuisbedrijven te vergelijken. Hoe? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij u uit de buurt. Leg de offertes naast elkaar en kies de verhuizer die het best bij u past. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en ziet u direct hoeveel u bespaart op de verhuiskosten.

 

3/5 - (3 votes)

Wilt u in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij uw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar