Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor uw project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuizen tips

Als u goed voorbereid en zorgeloos wilt verhuizen, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden. Op deze pagina vindt u praktische verhuistips die u helpen bij het verhuizen.

Verhuizen tips

De belangrijkste verhuistips voor een geslaagde verhuizing zijn voor u op een rij gezet:

 1. Verhuis met structuur
 2. Neem een professionele verhuisfirma in dienst
 3. Bespaar op de verhuiskosten
 4. Gebruik speciaal verhuismateriaal
 5. Efficiënt inpakken

Verhuistips

1. Verhuis met structuur

Uw verhuizing goed voorbereiden is de basis voor een geslaagde verhuisdag. Maar waar begint u? U kunt gebruik maken van een planning of checklist om gestructureerd te werken.  Met deze aanpak vergeet u niets en wordt het organiseren van een gestroomlijnde verhuizing een stuk makkelijker. Meer informatie over een complete verhuizen checklist vindt u op onze website.

2. Neem een verhuisfirma in dienst

Wilt u goed en verzekerd verhuizen, dan is het inschakelen van een verhuisfirma verstandig. Zij hebben veel ervaring en werken door hun routine veel sneller en effectiever dan de gemiddelde doe-het-zelver. Wilt u extra zekerheid over de deskundigheid en kwaliteit, dan is 1 van onze verhuistips om te kiezen voor een vakman met een keurmerk. Een van de bekendste keurmerken voor verhuisbedrijven is Erkende Verhuizers. Een groot voordeel van een verhuizer is bovendien dat het vervoer van uw inboedel verzekerd is.

3. Bespaar op de verhuiskosten  

Een volledig verzorgde verhuizing door een gespecialiseerd verhuisfirma kan ongeveer € 1000 kosten, uitgaande van een vrijstaande woning. Bent u prijsbewust en wilt voordelig verhuizen? Controleer dan of u voor een verhuisvergoeding in aanmerking komt. U kunt flink besparen op kosten door prijzen van verhuisbedrijven te vergelijken. Dat doet u eenvoudig door hierboven uw postcode in te vullen. U krijgt vrijblijvend en kosteloos tot 6 offertes van bedrijven bij u in de buurt.

4. Gebruik speciaal verhuismateriaal

Een verhuizing wordt makkelijker en kost minder tijd, als u speciaal verhuismateriaal gebruikt. Denk hierbij aan materiaal zoals een verhuislift, voor zware spullen van een bovenverdieping of appartement. Daarnaast kunt u gebruik maken van inloopmatten. Hierdoor blijven vloeren onbeschadigd en schoon. Denk ook aan speciale verhuisdozen, bijvoorbeeld voor boeken of schilderijen. Hierdoor komen uw spullen eenvoudig onbeschadigd over.

5. Efficiënt inpakken

Bent u van plan om de verhuizing gedeeltelijk zelf uit te voeren? Voor het inpakken van uw inboedel hebben we tot slot nog een aantal handige verhuistips voor u:

 • Voorkom stress en begin ruim op tijd
 • Huur sterke (en speciale!) verhuisdozen
 • Schrijf op elke doos wat er in zit en naar welke ruimte deze moet
 • Label kabels van computers, tv’s en andere apparatuur
 • Gebruik dekens voor kwetsbare spullen
 • Verhuis voor de verhuisdag alvast wat kasten, zodat u direct wat kunt inruimen

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op uw verhuiskosten

Als u een verhuisfirma gaat inschakelen voor het verhuizen van uw inboedel, dan is het altijd verstandig om meerdere offertes te vergelijken. De prijzen lopen namelijk uiteen en door een vergelijking kunt u tot wel 40% op de totaalprijs besparen. Vraag binnen 2 minuten tot wel 6 offertes aan van betrouwbare verhuisfirma’s bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen nemen de specialisten al contact met u op.

Bespaar op uw verhuizing

Vergelijk gemakkelijk meerdere offertes. Gratis en vrijblijvend.

3/5 - (2 votes)

Wilt u in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij uw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar