Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor uw project

Gratis - Vrijblijvend

Wat te doen bij een verhuis?

Een verhuizing brengt veel verschillende taken met zich mee. Een logische vraag is daarom: Wat te doen bij een verhuis en hoeveel gaat dit ongeveer kosten? In het onderstaande artikel zijn een aantal taken uitgewerkt waar u op moet letten.

Huur een verhuisfirma in

Een verhuizing is niet zomaar geregeld. Het gehele traject bestaat uit veel verschillende werkzaamheden. Wat moet u dus doen bij een verhuizing? Om de verhuizing goed te laten verlopen, is het inhuren van specialisten de beste optie. Verhuizers zijn namelijk gespecialiseerd in het schadeloos inpakken, vervoeren en monteren van uw inboedel. Om u een beeld te geven van de totale kosten voor het inhuren van een verhuisfirma, zijn deze in de onderstaande tabel uitgewerkt.

Woning:
Grootte verhuiswagen:Kosten:
Twee- of driekamerappartementVerhuiswagen 20m³ + 1 verhuizer± € 60 per uur
Vrijstaande woningVerhuiswagen 50m³ + 1 verhuizer± € 75 per uur

Bespaar 40% op een verhuisdienst

Bent u voor uw verhuis op zoek naar een betaalbare betrouwbare verhuisfirma? Door het vergelijken van verschillende offertes ziet u gemakkelijk bij welke specialist u het beste uit bent. Vraag nu tot wel 6 offertes aan van verschillende verhuisspecialisten bij u uit de regio. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en u ontvangt binnen 2 werkdagen verschillende reacties van vakspecialisten uit uw buurt. Daarnaast zit u nergens aan vast, de aanvraag is namelijk geheel gratis en vrijblijvend.

Bespaar op uw verhuizing

Vind betrouwbare verhuisfirma's, gratis en vrijblijvend.

Wat te doen bij verhuizing

Wat te doen bij verhuis: taken die vaak zijn vergeten

Voordat uw verhuisdag aanbreekt, moet u een hele hoop zaken regelen. Vooral de kleinere taken worden nog weleens vergeten. Hieronder vindt u een aantal van deze kleinere taken waar u rekening mee kunt houden.

1. Wasmachine verhuizen
Het verhuizen van uw inboedel is geen speciale bezigheid. Bij het verhuizen van een wasmachine moet u wel letten op een aantal speciale taken. Een wasmachine is zwaarder dan uw normale inboedel, waardoor deze moeilijker te verhuizen is. Speciale spanbanden zijn dan de oplossing. Beschikt u niet over deze speciale spanbanden? Een verhuisfirma is gespecialiseerd in het verhuizen van zware objecten. De verhuisservice van een verhuisbedrijf biedt namelijk de mogelijkheid om een verhuislift te huren. Via deze verhuislift is de wasmachine direct in de verhuiswagen te transporteren.

Naast het transport is het belangrijk om de trommelbeveiliging goed te installeren. Door de schokken van de verhuizing kan de wasmachine namelijk beschadigd raken. Weet u niet hoe deze trommelbeveiliging te installeren is? Raadpleeg de gebruiksaanwijzing of uw ingeschakelde verhuisfirma.

2. Post verhuizen
Heeft u al aan de briefwisseling gedacht? Dit is namelijk vaker vergeten. U wilt toch niet dat de nieuwe bewoners van uw woning nog steeds alle belangrijke brieven ontvangen? Bpost heeft hier een oplossing voor, de ‘Do My Move’ dienst. Post verhuizen is hierdoor een stuk makkelijker. Deze verhuisdienst van Bpost stuurt namelijk al uw geadresseerde briefwisseling door naar het nieuwe adres.

Deze dienst kost 20 euro per 4 maanden. Hierdoor heeft u 4 extra maanden om al uw vrienden en familie in te lichten. Zo ontvangt u te allen tijde de belangrijkste brieven. Huis-aan-huisreclame en kranten worden niet doorgestuurd. Daarnaast geeft Bpost bij de service u de optie om ook uw leveranciers zoals telecom en energie op de hoogte te brengen, zodat u dit niet hoeft te doen.

3. Verzeker uw inboedel via een verhuisfirma
Wanneer u gaat verhuizen is het belangrijk om te weten of uw eigen verzekering eventuele schade vergoedt die tijdens uw verhuizing is ontstaan. Neem daarom tijdig contact op met uw verzekeraar. Wat te doen bij een verhuis wanneer u niet verzekerd bent? Het inhuren van een verhuisfirma is de beste oplossing. Een erkende verhuizer die is aangesloten bij een brancheorganisatie beschikt over een verplichte verzekering. De eventuele schade die is aangebracht door een verhuizer wordt dan ook door de verhuisfirma vergoed.

Besluit u om extra familie en vrienden mee te laten helpen bij de verhuizing? Bekijk dan of deze personen een ongevallenverzekering heeft. Tijdens een verhuizing kan namelijk altijd iets gebeuren. Laat uzelf daarom altijd goed voorlichten door de verzekeraar en een betrouwbare verhuisfirma.

Wat te doen bij een verhuizing? Besparen op uw verhuizers

Ieder verhuisbedrijf hanteert eigen tarieven en voorwaarden. Wanneer u op zoek bent naar een betaalbare verhuisfirma is het vergelijken van offertes de beste optie. Wilt u achteraf niet teveel betaald hebben voor uw verhuis? Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisfirma’s bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en is geheel gratis en vrijblijvend. De specialisten nemen al binnen 2 werkdagen contact met u op. U zit dus nergens aan vast.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisfirma's, gratis en vrijblijvend.

5/5 - (1 vote)

Wilt u in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij uw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar