Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor uw project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf helpt u om snel en efficiënt te verhuizen. U staat er immers niet alleen voor. Verhuisbedrijven kunnen u op verschillende manieren helpen, bijvoorbeeld met het in- en uitpakken van uw waardevolle spullen. U vindt op deze pagina alle informatie over het inhuren van een verhuisbedrijf; van prijsindicaties tot inzicht in de werkzaamheden en handige verhuistips.

Wat kost het inschakelen van een verhuisbedrijf?

Verhuiskosten bestaan uit 3 onderdelen:

 • De kosten van de verhuiswagen
 • De kosten van de verhuizers
 • De voorrijkosten

De kosten van deze 3 onderdelen vormen samen het grootste deel van uw verhuiskosten. Natuurlijk kunt u ook gebruikmaken van aanvullende verhuisservices. Hier zijn uiteraard extra kosten aan verbonden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten van een verhuisbedrijf.

DienstRichtprijs
Verhuiswagen
verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 75 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of twee- tot drie kamerappartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 1100
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 0,50 - € 1 per km

Het voordeel van het inhuren van een verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf regelt uw volledige verhuizing snel en professioneel. Uiteraard bepaalt u zelf welke taken u uitbesteedt. Bovendien is uw volledige inboedel verzekerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw financiële situatie als er schade ontstaat. Een Erkende Verhuizer verzekert uw inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van €100.000. Zo focust u zich helemaal op zaken die u belangrijk vindt, zoals het inrichten van uw nieuwe woning. U bepaalt uiteraard zelf welke werkzaamheden u uit handen geeft.

Vergelijk en bespaar op uw verhuisproject

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor uw verhuisproject? Vraag hiervoor dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan. Binnen 2 minuten is uw aanvraag verzonden en ontvangt u offertes van niet 1, maar tot wel 6 erkende verhuizers uit uw omgeving. Doordat u meerdere offertes ontvangt, ziet u snel bij welke specialist u het voordeligst uit bent. Het prijsverschil tussen verhuisbedrijven kan oplopen tot wel 40%. Bovendien worden uw gegevens enkel gebruikt voor de offerte-aanvraag. U zit dus helemaal nergens aan vast.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Ontvang offertes en vergelijk

Verhuisbedrijf

Wat kan een verhuisbedrijf voor u betekenen?

De belangrijkste taak van een verhuisbedrijf is het vervoeren van uw inboedel. De verhuizers zorgen dat uw spullen veilig en zorgvuldig worden vervoerd en in- en uitgeladen. Vooral als u veel breekbare spullen heeft, zoals servies, is dat natuurlijk heel belangrijk. Daarnaast neemt een verhuisbedrijf de volgende taken op zich:

 • Het in- en uitpakken van verhuisdozen;
 • Het demonteren van grote meubels, zoals kasten of bedden;
 • Tijdelijke opslag van uw spullen;
 • Technische werkzaamheden, zoals het ophangen van verlichting.

Tips om kostenbesparend te verhuizen

Als u wel de service en ervaring van een verhuisbedrijf wilt inzetten, maar opziet tegen de kosten, zijn er verschillende verhuistips. Een tip om te besparen op de verhuiskosten is door een deel van de verhuizing zelf uit te voeren. Uw verhuizing kan hierdoor iets meer tijd kosten, maar zal u een financiële besparing opleveren. Voorbeelden van activiteiten die u zou kunnen uitvoeren, zijn het uit elkaar halen van meubels en het inpakken van uw spullen in dozen. U huurt deze dozen gemakkelijk van het verhuisbedrijf. Enkele bespaartips op een rij:

 • Uit elkaar halen van meubels;
 • Het inpakken van uw spullen;
 • De ingepakte dozen alvast klaarzetten.

Hoe vergelijkt u offertes van verhuisbedrijven?

Bent u van plan een verhuisbedrijf in te schakelen? Dan wilt u uiteraard dat dit zorgvuldig gebeurt. Hoe weet u of een verhuisbedrijf de gewenste kwaliteit levert? En welke vragen kunt u stellen als u een offerte ontvangt? Belangrijke informatie waarop u uw keuze voor een specialist baseert. Aan de hand van deze checklist, spoort u eenvoudig en snel het verhuisbedrijf op met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
Checklist kwaliteit verhuisbedrijf

 1. Lees de reviews van anderen die u voorgingen.
 2. Check de totale prijs: werkt het verhuisbedrijf per uur of rekent deze een totaalprijs.
 3. Vraag de specialist welke werkzaamheden zijn inbegrepen.
 4. Controleer de begin- en einddatum van het project.
 5. Vraag de specialist hoeveel jaar garantie er op de opdracht zit.
 6. Check de keurmerken en kwaliteitszegels.
 7. Leg alle afspraken die u (mondeling) hebt gemaakt, vast in een eindofferte. Zo hebt u altijd alle afspraken op papier staan voordat de specialist aan de opdracht begint.

Vergelijk en bespaar op uw verhuisbedrijf

Een goed verhuisbedrijf regelt uw verhuizing veilig en gemakkelijk. De volgende stap is het vinden van de geschikte verhuisspecialist. Er zijn namelijk bijzonder veel verhuisbedrijven waardoor u niet altijd goed inzicht heeft in de kosten. Voorkom daarom dat u te veel betaalt en vergelijk de verschillende specialisten met elkaar. Zo bespaart u tot wel 40% op het inhuren van een verhuisbedrijf.

4/5 - (4 votes)

Wilt u in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij uw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar